Regnemodel

 

Mou Kraftvarme Amba

Ny Høstemarkvej 28 C

Mou

9280 Storvorde

 

Regnemodel: Varmeregning/andelsgæld (link nederst)

 

Mou, maj 2013.

 

Din fremtidige varmebetaling i MKV

 

Vi præsenterer hermed den lovede regnemodel, som du kan bruge på netop dit hus og netop dit forbrug til at forklare din fremtidige varmeregning.

 

Vi investerer jo i et stort solfangeranlæg og vil gerne give dig mulighed for at påvirke din egen varmeregning fremover ved at investere i den andelsgæld, som hører til din bolig.

 

Reelt er det her at sammenligne med, da du tidligere måtte skifte dit oliefyr ud – hvad kostede det, og hvad kostede varmen derefter?

 

I eksemplet vises et ”referencehus” med forbrug på 18.100 kwh/år og på 130m2.

 

a. Hvis man ingenting gør bliver varmen i 2013/14 ca 750,-kr. billigere end året før, og MKV optager lånene, der betales over varmeregningen

 

b. Alternativt kan man nu frit vælge at investere i sin del af enten den gamle gæld eller solfangergælden eller begge.

 

Investerer man det fulde beløb vil man i eksemplet få et fald i varmeregningen på 7.638,13 kr./år, så varmen fremover koster 11.792,50 kr./år.

 

Kan det svare sig? Ja!!

 

1. Investerer man egne midler, sparer man renter (+ moms heraf) til MKV’s lån og opnår således et afkast af sine indskudte penge på 5-6% skattefrit.

 

2. Hvis man i stedet finansierer investeringen via et eget optaget realkreditlån, betaler man stadig ikke moms på renterne og man får desuden mulighed for et skattefradrag, man ikke har nu.

 

Budgetkontoen vil alt andet lige få lidt mere luft.

 

Indsæt de 2 tal fra varmeregningen – forbrug i kwh og m2-antal – i de 2 gule felter midt i arket. Herefter udregnes dine tal automatisk. Herefter kan du prøve at taste de beløb ind, som du kunne tænke dig at investere og således fremkommer din fremtidige varmeregning.

 

De endelige og bindende tal vil kun kunne dannes ud fra MKV’s indtastninger af gennemsnitsforbruget de sidste 3 år, som beskrevet på generalforsamlingen.

 

Det vil fremover altid være muligt at få lavet sin beregning og indbetale på sin andelsgæld.

 

 

Link til regneark, klik her

 

 

 

 

 

 

 

 

Henvendelser:

 

Tekniske problemer:

Per Greve Madsen

2840 8091 /9831 1592

 

Thomas Jensen

2177 1977

 

Afregninger og økonomi:

Industrivarme - kraftvarmeafd.

9636 9999 mellem 10 og 14

på hverdage eller mail.

Klik på linket Administration.